Plastová kuchyňská prkénka

Používání nekvalitních nebo necertifikovaných plastových kuchyňských prkének neznámého původu může představovat zdravotní riziko. Levné výrobky mohou obsahovat nevhodné příměsi, jako je formaldehyd nebo nekontrolovaný melamin, které se mohou za určitých podmínek (např. při kontaktu s horkými nebo kyselými potravinami) uvolňovat do jídla.

Pozor si dejte také na výrobky označené jako „bambusové“, které jsou často tvořeny plastem s příměsí bambusových vláken – bez certifikace není zaručena jejich bezpečnost.

Na IgnazRosler.cz nabízíme výhradně prkénka z kvalitních, testovaných materiálů od renomovaných značek, které splňují přísné evropské normy pro styk s potravinami – ať už jde o plast, dřevo nebo inovativní kompozity.

Některé výrobky označované jako "bambusové" jsou ve skutečnosti plastové s příměsí bambusových vláken, což může vést k migraci těchto škodlivých látek do jídla .

Navíc při používání plastových prkének dochází k uvolňování mikroplastů do potravin. Studie ukazují, že z polypropylenových a polyetylenových prkének se může ročně uvolnit až 79 milionů mikroskopických částic, což může vést k příjmu až 50 gramů plastu ročně .

Pro snížení těchto rizik je doporučeno používat prkénka z bezpečných a certifikovaných materiálů, jako je kvalitní dřevo nebo bambus, a pravidelně je důkladně čistit a udržovat.

Značková a certifikovaná prkénka na IgnazRosler.cz